Om os

ShowUP er samlingssted for kunstneriske events. Vi arrangerer kunstnermøder, hvor professionelle kunstnere deler ud af deres erfaringer og skills til unge.

showUPs kunstner-møder

kunstnermøder der sætter spor....

 

Filmworkshop for filmteamet i juli 2020. Sebastian Cordes underviser unge i filmproduktion.

 

Workshops

Deltag i undervisningsforløb, hvor der dykkes ned i et kunstnerisk felt, med afsæt i en bestemt kunstpraksis. Her kan alle være med. Alle undervisere på i showUPs program er professionelle kunstnere med undervisningserfaring -og samtidigt nogle af Danmarks dygtigste på deres felt.

 

mentorhjælp

Få online hjælp af uddannede kunstnere til dit kunstprojekt. ShowUP har et netværk af kunstnere bag sig, som vi teamer kreative unge sammen med. Arbejder du på et værk eller har du en ambition om at komme igang med at udforske noget kreativt, så vil vi gerne hjælpe dig igang.

På showUPs Filmteam kan du bl.a.få mentorhjælp til filmproduktion og videokunst af de to fasttilknyttede mentorer det næste år frem.

 

online Masterclass

Deltag i masterclasses på Zoom inden for film, dans, drama, billedkunst, design, forfatterskab mm. og hør bl.a. om hvordan livet som up-and-coming skuespiller-darling i Danmark er.  En masterclass er et kort online undervisningsforløb kombineret med talk, som er åbent for alle at deltage i. Underviserene er i toppen af deres felt og på en masterclass vil de give deres bedste råd og indblik i hvordan det er at være udøvende kunstner.

 

Unge på DTA lytter til en Talk.
Talk

ShowUP arrangerer talks med kunstnere inden for alle felter. Vi inviterer de allermest inspirerende kunstnere til at fortælle om deres vej til at arbejde professionelt med kunst.

En showUP talk er et foredrag kombineret med “Q and A”/spørgetime, som tager udgangspunkt i kunstarten og kunstnerens måde at arbejde på. Her lægger vi op til at du stiller alle de spørgsmål du har lyst til, så du kan få gode råd med på vejen. Talks foregår typisk i forbindelse med et event eller en workshop og er åbne for alle.

 

Performance på scenen til Talenttræf 2019

 

talenttræf

ShowUP Talenttræf er en årlig festival på Dansk Talentakademi i Holstebro. Her mødes unge mennesker fra hele landet, der arbejder med kunstnerlige fag. I løbet af weekenden kan man deltage i workshops med professionelle kunstnere, opleve paneldiskussioner og performances. På Talenttræffet kan du møde andre unge der arbejder med kunstnerlige- og kreative fag - og skabe netværk til dit fremtidige arbejde med kunstnerisk skabelse og -produktion.

Næste talenttræf: ingen dato

“På showUP DANS lærte vi at tale via dansen, ved at bruge kroppens bevægelser som et sprog og inspirere hinanden”

/ Kristian Hviid
19 år, Deltager på ShowUP Dans masterclass og talk

“Der skal være plads til at afprøve og fejle, den kunstneriske process er uden facit”

/ Lotte Kjær
Linjeansvarlig Kunst & Design Dansk Talentakademi
kreativt iværksætteri

Har du lyst til at arrangere events? skabe brugbare designs? arbejde med at kombinere kunst, design og rum i kreative løsninger? undersøge hvordan en virksomhed idag kan arbejde kreativt og innovativt? eller være en del af et hold “behind the scenes” på showUP eller Dansk Talentakademi? Som kreativ iværksætter er der mange veje at gå. Det kan være at du er kunstner og gerne vil arbejde mere i kulturens maskinrum og iværksætte nye ideer? showUPs vision med at kickstarte en gruppe kreative iværksættere er primært at starte og hjælpe projekter, som befinder sig i koblingen mellem kultur/kunst og erhvervsliv. Nu vil vi gerne kaste en bold op til dig der har mod på at gribe den, og starte et skræddersyet læringsforløb op for dig.

 

“I ShowUp giver vi plads til unges måde at se og opleve verden på”

/ Søren Taaning
Billedkunstner og leder af Dansk Talentakademi

Talent, hvordan?

Forskning i talentudvikling

Hvordan understøttes kreativt talent bedst?

ShowUP forsker i talentmiljøer og talentudvikling. Vi er teamet op med et hold seje forskere fra Aalborg Universitet, som følger os tæt og undersøger, hvordan kreativt talent bliver til. Særligt ser vi på hvordan vi i landdistrikter kan udvikle kreative talenter idag.

Ud fra forskernes første resultater bygger vi i showUP vores workshops, events og talenttiltag op omkring en "miljøtankegang" -hvor fællesskabet omkring kreativitet er i centrum.

Vi vil gerne dele vores viden og sparre med dig der arbejder med kunstneriske- og kreative miljøer for unge og talentudvikling generelt. Forskningen vi arbejder på bliver i sidste ende til rapporter, som vi håber kan inspirere andre.

 

Partnere

Vi samarbejder PT med folkeskoler(udskoling), ungdomsuddannelser, ungdomsskoler, kulturinstitutioner og kunstneriske miljøer i Holstebro-, Struer-, Ringkøbing-Skjern- og Lemvig Kommune.

Hver kommune har en talentkonsulent, som er den lokale koordinator.

ShowUP tilrettelægger et program af kunstnermøder til unge i form af workshops og talks.

Kontakt din kommunes talentkonsulent eller showUP for at få en talk eller workshop ud til dig og din skole.

Filmteamet

et kunstnerisk filmmiljø på DTA

Vil du gerne udvikle færdigheder og viden inden for film-og videoproduktion i din fritid? Filmteamet starter nu som et forløb på ét år, som du kan følge på Dansk Talentakademi. Ingen optagelsesprøve og ingen krav om tidligere erfaring.

Filmteamet giver dig først og fremmest et netværk af andre unge du kan lave film sammen med, du får også muligheder for f.eks. lån af professionelt filmgrej, adgang til klippecomputer på DTA Campus, adgang til mentor-ordning, adgang til alle DTAs 5 workshops i filmmediet det næste år.

Der er mulighed for vejledning og mentorforløb med bl.a. filmskaber Sebastian Cordes og videokunstner Meise Fabricius.

 

filmteamets historie

En gruppe af unge på Dansk Talentakademi deltog i efteråret 2019 i en række filmworkshops. De udtrykte derefter et klart ønske om mere undervisning og supervision i filmmediet. Det fik showUP til at starte et filmteam i samarbejde med Dansk Talentakademi i Januar 2020. Filmteamet har nu bl.a. skabt introfilm til Dokumentarfilm Festival CPH:DOX, vundet en award for 2. bedste corona-film samt gennemført første egenproduktion af en kortfilm.

"Filmteamet har givet mig en dybere forståelse for de funktioner og processer der skal til for at lave en film! Der ud over har det også givet mig et netværk af dygtige mennesker som altid er klar på at lave et fedt projekt sammen"

/ Filippa le Févre Rasmussen, 20 år
Filmteam medlem

Sponsorer og primære partnere

Powered by DTA

ShowUP er et talentprojekt, skabt i samarbejde mellem Holstebro Kommune, Dansk Talentakademi og Struer-, Ringkøbing-Skjern-, og Lemvig Kommuner. Støttet af Kulturstyrelsens Talentpulje, Færch Fonden mfl..